Как работи Порталът

Принципът на работа е максимално опростен:

Преводачите регистрират своя профил на Портала, като имат възможността да добавят описание за себе си, професионални квалификации, образование, препоръки – изобщо всякаква полезна информация, която да накара клиентът да се свърже с тях.

След като бъде публикуван определен проект, всички преводачи с този език получават известие по имейл, за да могат да кандидатстват по проекта.

За да кандидатстват по проекта, е необходимо преводачите да закупят кредити. Кредитите се предлагат в 3 различни пакета, повече информация за това можете да намериш на нашата начална страница и на потребителския си профил (в меню "Моите проекти").

Всеки от кандидат-преводачите дава своята оферта и срок за извършване на превода. Разбира се, в случаите, когато е невъзможно да се пресметне точния обем на текста, офертата е приблизителна, като окончателната цена се определя след приключване на задачата.

Възложителят избира най-добрата за него оферта (препоръчваме на клиентите да не се позовават само на цената, а добре да разгледат профилите на кандидат-преводачите преди да вземат решение на кой да възложат изпълнението на превода).

След възлагане на проекта, и двете страни получават достъп до т.нар. "Работен плот", където могат да разменят съобщения и файлове с цел улесняване на работата. Всяка от страните ще получава известие по имейл за всяко ново съобщение на Портала, така че да не пропуска нищо от комуникацията.

Страните сами се договарят за цената и начина на плащане на възнаграждението. Порталът за преводачи не е страна по сделката.

След приключване на превода, възложителят маркира проекта като приключен и (много важно) публикува мнението си за съвместната работа с преводача.

Преводачът също публикува впечатленията си от съвместната работа със своя клиент.

Това е - просто, бързо и ефективно.