Често задавани въпроси

Често задавани въпроси за възложители

В проекта за превод можеш да публикуваш всичко, което смяташ за необходимо и което би било помогнало на преводачите да получат възможно най-ясна представа за възложената задача. Можеш да прикачваш и файлове (имай предвид обаче, че те ще са публично достъпни от всички посетители на сайта!).

Не можеш да публикуваш: имейл адрес, телефон и друга информация, която препраща потребителя към външни източници. В такъв случай администраторите на сайта си запазват правото да премахват тази информаця от описанието на проекта без предупреждение.

За да направиш промени по вече публикуван проект, трябва първо да го архивираш, след което да го публикуваш отново и преди потвърждението да направиш необходимите промени.

Поръчвайки превод директно от преводача драстично намалява цената на услугата. Това не се отразява на качеството, имайки предвид, че агенциите за превод вероятно предлагат труда на същите тези преводачи, регистрирани на портала.

Както вече си разбрал, Порталът за преводачи не е преводаческа агенция и основната му цел не е да предоставя услуги относно заверки и легализации. Въпреки това възможно е някои от преводачите да работят със собствени фирми, които имат сключени договори с Министерството на Външните работи и имат право да извършват заверки на преведени документи.
!!!Не очаквай обаче между преводачите да намериш представители на преводачески агенции, предлагайки услугите на своите преводачи от и на всички езици!!!

Едва ли който и да е от преводачите ще имат нещо против да ти изпрати разпечатка на преводите на хартиен носител. Това е въпрос на договорка между теб и преводача – както за изпълнението, така и за поемане на разходите по изпращането.

Стандартният начин на получаване на преводите е в електронен формат чрез Портала.

Порталът е отворен както за възложители, така и за преводачи. Регистрацията на нови потребители е един постоянен процес, така че ако не намираш подходящия преводач в момента, можеш винаги да провериш на по-късен етап.

Регистрацията, както и ползването на портала за преводачи от възложители е и винаги ще бъде безплатна. Единственото, което заплащаш тук е услугата, извършена от съответния преводач, като тази сума се заплаща направо на преводача.

Често задавани въпроси за преводачи

Регистрацията в Портала за преводачи и създаването на професионален профил на преводач е абсолютно безплатно. 

И това зависи единствено и само от теб. Нашата цел е да изградим едно общество, което се гради на взаимно доверие, затова бихме препоръчали ти също да оказваш доверие на възложителите си. Още повече, ако става дума за корпоративен клиент. Едва ли ще има фирма, която да заложи доброто си име за каквато и да е сума. Все пак всички говорим за доверие, но не винаги се осмеляваме да направим първата стъпка. Защо доверието да не започне от теб…Но това е единствено твое решение.

Това е изцяло въпрос на договорка между теб и твоя възложител. Уреждането на разплащанията става единствено между теб и клиента ти, Порталът за преводачи по никакъв начин не получава и не разполага с каквито и да е плащания от която и да е страна.

Порталът за преводачи не може да гарантира регулярността на постъпващите поръчки за превод. Създателите на този сайт полагат всички усилия за популяризирането и поддържането на добрия имидж на сайта, в селектирането на преводачи, в контрола върху целия процес. Но твоят принос на преводач е също толкова важен – Вашият и на всички останали преводачи професионализъм и постоянство ще е от решаващо значение за успех. Не забравяй, че ти също си част от този Портал и твоето мнение също е важно – този проект не е окончателен, а се развива и ще продължи да се развива с помощта на всички участници в него.

1. Използване на кавички („“) в съдържанието. Премахни евентуалните кавички и опитай отново.
2. Ако редактираш едновременно два раздела. Например: отворил си раздела с общата информация, правиш евентуални промени там, и преди да ги запазиш и затвориш този раздел, отвориш друг и започнеш да попълваш информация или актуализираш. Ако това се получи, излез от профила си, за предпочитане е дори да изчистиш кеша на браузера, след което отново да влезеш в профила си и да актуализираш/попълниш разделите поотделно, като отвориш нов раздел едва след като си попълнил/актуализирал предишния и кликнеш бутона „Запази“.
3. Ако използваш Internet Explorer, опитай с друг браузър.

Можеш да публикуваш всякаква полезна информация, която би накарала потенциален клиент да избере теб за неговия проект за превод. Не се позволява обаче да публикувате следните данни: имейл адрес, телефон и външен сайт.

Това е така, защото още не си попълнил информацията в профила си. За да се показва профила ти в списъка с преводачи, трябва да попълниш най-малкото първата част от информацията в профила.

портал за преводачи

Не намираш отговора на въпроса си тук?

Пиши ни на admin@portal-prevodachi.com, ще се радваме да ти бъдем полезни